Columbi-Salmon_V1_THUMB.jpg

Columbi Salmon

Columbia Salmon

Columbia Salmon

Columbia Salmon har som mål å utvikle Europas ledende bærekraftige selskap av lakseoppdrett, med forbedret dyrevelferd og minimalt miljøavtrykk ved bruk av RAS (Recirculation Aqua System) teknologi.

 Eggene ligger i hyller hvor temperert ferskvann renner gjennom.

Eggene ligger i hyller hvor temperert ferskvann renner gjennom.

 Etter klekking flyttes fisken (smolt) til mindre ferskvannstanker.

Etter klekking flyttes fisken (smolt) til mindre ferskvannstanker.

 I tradisjonelt landbasert oppdrett flyttes nå fisken fra tankene til havet. Her flyttes fisken til de største tankene hvor de blir frem til slakt.

I tradisjonelt landbasert oppdrett flyttes nå fisken fra tankene til havet. Her flyttes fisken til de største tankene hvor de blir frem til slakt.

 Når fisken når målvekten (4-5 kilo), blir den overført til prosesseringsanlegget, som ligger ved siden av de største utvinningstankene.

Når fisken når målvekten (4-5 kilo), blir den overført til prosesseringsanlegget, som ligger ved siden av de største utvinningstankene.

 Ferskvannet fra smoltfasen tas normalt ut og renses for partikler og næringsstoffer. I dette systemet vil noe av vannet i stedet overføres til et stort drivhus (aquaponic) som har kapasitet til å produsere opp til 4000 tonn salat årlig, uten å bruke

Ferskvannet fra smoltfasen tas normalt ut og renses for partikler og næringsstoffer. I dette systemet vil noe av vannet i stedet overføres til et stort drivhus (aquaponic) som har kapasitet til å produsere opp til 4000 tonn salat årlig, uten å bruke et eneste gram jord.

 Fra 1 kg fiskefôr kan systemet produsere 10 kg mat; 1 kg fisk og 9 kg salat. Videre indikerer innledende beregninger at salaten kan binde 2-3 ganger mer karbon enn det som slippes ut i prosessen med å produsere fisken.

Fra 1 kg fiskefôr kan systemet produsere 10 kg mat; 1 kg fisk og 9 kg salat. Videre indikerer innledende beregninger at salaten kan binde 2-3 ganger mer karbon enn det som slippes ut i prosessen med å produsere fisken.

Artboard 2 copy 3.jpg